Groene asperges met rauwe ham van Allerhande

AllerHande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • zout
  • 5 eetlepels olijfolie,
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel droge witte vermout
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g prosciutto crudo plakjes, of andere rauwe ham
  • 100 g mortadella plakjes,
  • 2 takjes basilicum

Instructies

Voorbereiden:

  • Asperges voorzichtig wassen en ca. 15 minuten in koud water leggen.
  • Van asperges aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden.
  • Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in kommetje olie, azijn, vermout en honing tot marinade kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In vergiet asperges afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  • Asperges met kopjes naar één kant op platte schaal leggen en marinade erover schenken. Asperges ca. 1 uur bij kamertemperatuur wegzetten, af en toe voorzichtig omscheppen.

Bereiden:

  • Asperges met kopjes aan één kant over vier borden verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Plakjes ham en mortadella om-en-om dubbelgevouwen naast asperges leggen. Basilicumblaadjes van takjes nemen en in reepjes snijden.
  • Over asperges strooien.
  • Serveren met pan con noci (voorgebakken Italiaans notenstokbrood, AH).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten