Groene Kool Rolletjes met Gehakt en Tomatensaus

Groene Kool Rolletjes met Gehakt en Tomatensaus

Groene Kool Rolletjes met Gehakt en Tomatensaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 120 gram rijst
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 3 aardappelen geraspt
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1,5 el curry madras

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool, indien nodig.
  • Neem voor elke persoon 4 bladeren en snijd de nerf diep in.
  • Kook de bladeren in een pan met water en laat ze vervolgens afkoelen.
  • Meng het gehakt met de eieren, geraspte aardappelen, ui, knoflook en curry madras.
  • Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel en vouw ze goed dicht.
  • Leg een blikje tomatenblokjes in de ovenschaal en plaats de gevulde koolrolletjes erop.
  • Voeg het tweede blikje tomatenblokjes toe over de rolletjes en vul eventueel aan met tomatensap.
  • Bak de rolletjes 20 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de koolrolletjes met de gekookte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Heerlijk met een glas witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 3 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij