Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- scherp mes
- Kookpot
Ingrediënten
- 1 groene kool
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 120 gram rijst
- 500 gram half-om-half gehakt
- 2 eieren
- 3 aardappelen geraspt
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1,5 el curry madras
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool, indien nodig.
- Neem voor elke persoon 4 bladeren en snijd de nerf diep in.
- Kook de bladeren in een pan met water en laat ze vervolgens afkoelen.
- Meng het gehakt met de eieren, geraspte aardappelen, ui, knoflook en curry madras.
- Vul de koolbladeren met het gehaktmengsel en vouw ze goed dicht.
- Leg een blikje tomatenblokjes in de ovenschaal en plaats de gevulde koolrolletjes erop.
- Voeg het tweede blikje tomatenblokjes toe over de rolletjes en vul eventueel aan met tomatensap.
- Bak de rolletjes 20 minuten in de oven.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de koolrolletjes met de gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Heerlijk met een glas witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 3 g | Sugar: 10 g