Groene pistachekoekjes met notenvulling
Deze Marokkaanse pistachekoekjes met notenvulling zijn heerlijk bij de thee en perfect voor feestdagen zoals het Kikkerfeest.
Equipment
- Honingkwastje
- mes
Ingrediƫnten
- 50 gram amandelen
- 150 gram boter
- 2 eetlepels poedersuiker voor de vulling
- 3 eetlepels poedersuiker voor het deeg
- Een paar druppels groene kleurstof
- Gehakte pistachenootjes voor de afwerking
- Meel genoeg om soepel deeg te maken
- Rozewater naar behoefte
- 1 zakje vanillesuiker voor het deeg
- 1 zakje vanillesuiker voor de vulling
- 150 gram gepelde pistachenootjes
- Honing voor de afwerking
Instructies
- Meng de boter, poedersuiker en vanillesuiker in een beslagkom.
- Voeg geleidelijk meel toe totdat je een soepel deeg krijgt.
- Maal pistachenoten en amandelen fijn in de keukenmachine.
- Voeg poedersuiker, vanillesuiker en groene kleurstof toe aan het notenmengsel.
- Voeg rozewater toe tot je van de vulling kleine balletjes kunt vormen.
- Laat de vulling 15 minuten rusten.
- Vorm van de vulling balletjes zo groot als een hazelnoot.
- Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een kleine walnoot.
- Druk een kuiltje in elk deegballetje en stop er een vullingballetje in.
- Sluit het deeg en vorm het tot een rond balletje, druk het daarna licht plat.
- Snijd elk koekje kruiselings in met een scherp mes.
- Leg de koekjes op een bakplaat.
- Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius.
- Bestrijk de zijkanten van de afgekoelde koekjes met honing.
- Rol de zijkanten door gehakte pistachenootjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze koekjes bij muntthee voor een traditionele Marokkaanse ervaring. Wijnadvies:
Geen wijnadvies; lekkerder met een warme kruidenthee zoals muntthee.
Serveer deze koekjes bij muntthee voor een traditionele Marokkaanse ervaring. Wijnadvies:
Geen wijnadvies; lekkerder met een warme kruidenthee zoals muntthee.
Voedingswaarden
Calories: 115 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 5 g