Meng de boter, poedersuiker en vanillesuiker in een beslagkom.
Voeg geleidelijk meel toe totdat je een soepel deeg krijgt.
Maal pistachenoten en amandelen fijn in de keukenmachine.
Voeg poedersuiker, vanillesuiker en groene kleurstof toe aan het notenmengsel.
Voeg rozewater toe tot je van de vulling kleine balletjes kunt vormen.
Laat de vulling 15 minuten rusten.
Vorm van de vulling balletjes zo groot als een hazelnoot.
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een kleine walnoot.
Druk een kuiltje in elk deegballetje en stop er een vullingballetje in.
Sluit het deeg en vorm het tot een rond balletje, druk het daarna licht plat.
Snijd elk koekje kruiselings in met een scherp mes.
Leg de koekjes op een bakplaat.
Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius.
Bestrijk de zijkanten van de afgekoelde koekjes met honing.
Rol de zijkanten door gehakte pistachenootjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer deze koekjes bij muntthee voor een traditionele Marokkaanse ervaring.Wijnadvies: Geen wijnadvies; lekkerder met een warme kruidenthee zoals muntthee.