Groentelasagne met Rucola en Riminikaas

Groentelasagne met Rucola en Riminikaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 900 g diepvries bladspinazie
  • 75 g boter
  • 50 g bloem
  • 600 ml melk
  • 1 laurierblaadje
  • Zout peper en nootmuskaat naar smaak
  • 2 grote uien
  • 1 pot geroosterde paprika's
  • 100 g geraspte pittige kaas
  • 200 g rucola-riminikaas in plakken
  • 16 lasagnevellen
  • Boter om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • Smelt 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en bak dit 2 minuten.
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe, roer tot een gladde saus ontstaat.
  • Voeg het laurierblaadje toe en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.
  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de uiringen in 5 minuten bruin.
  • Giet de geroosterde paprika's af en snijd ze in repen.
  • Roer de geraspte pittige kaas door de saus.
  • Verwijder het laurierblaadje.
  • Vet de ovenschaal in met boter en schep een beetje saus op de bodem.
  • Leg 3-4 lasagnevellen op de saus.
  • Verdeel de helft van de spinazie over de lasagnevellen en bestrooi met zout en peper.
  • Schep een kwart van de saus erover en verdeel de helft van de uien en paprika's erover.
  • Leg een derde van de plakken rucola-riminikaas erop.
  • Herhaal deze lagen.
  • Dek af met de laatste lasagnevellen en schenk de resterende saus erover.
  • Leg de laatste plakken kaas in de saus.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze groentelasagne met een medium-bodied Italiaanse wijn zoals een Chianti. De fruitige en kruidige tonen van de Chianti passen goed bij de romige en hartige smaken van de lasagne.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch