Groentelasagne met Rucola en Riminikaas
Ingrediënten
- 900 g diepvries bladspinazie
- 75 g boter
- 50 g bloem
- 600 ml melk
- 1 laurierblaadje
- Zout peper en nootmuskaat naar smaak
- 2 grote uien
- 1 pot geroosterde paprika's
- 100 g geraspte pittige kaas
- 200 g rucola-riminikaas in plakken
- 16 lasagnevellen
- Boter om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Ontdooi de spinazie en laat deze goed uitlekken.
- Smelt 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en bak dit 2 minuten.
- Voeg de melk beetje bij beetje toe, roer tot een gladde saus ontstaat.
- Voeg het laurierblaadje toe en breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de uiringen in 5 minuten bruin.
- Giet de geroosterde paprika's af en snijd ze in repen.
- Roer de geraspte pittige kaas door de saus.
- Verwijder het laurierblaadje.
- Vet de ovenschaal in met boter en schep een beetje saus op de bodem.
- Leg 3-4 lasagnevellen op de saus.
- Verdeel de helft van de spinazie over de lasagnevellen en bestrooi met zout en peper.
- Schep een kwart van de saus erover en verdeel de helft van de uien en paprika's erover.
- Leg een derde van de plakken rucola-riminikaas erop.
- Herhaal deze lagen.
- Dek af met de laatste lasagnevellen en schenk de resterende saus erover.
- Leg de laatste plakken kaas in de saus.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze groentelasagne met een medium-bodied Italiaanse wijn zoals een Chianti. De fruitige en kruidige tonen van de Chianti passen goed bij de romige en hartige smaken van de lasagne.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g