Groentetajine met gegrild vlees
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 3 eetlepels olie
- 2 grote uien in grove stukken
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 400 g tomatenblokjes blikken
- 400 g kikkererwten blik
- 12 kalkoenworstjes
- 8 lamskoteletjes
Instructies
- Snij de aubergines in de lengte in vieren en snij deze delen in vier stukken.
- Snijd e courgette in de lengte in vieren en snij deze delen doormidden.
- Verhit op hoog vuur de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de aubergines tot die
- bruin kleurt.
- Schep de courgette, uien en knoflook erbij.
- Schep. als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, een theelepel zout en tomatenblokjes erbij.
- Breng het geheel aan de kook.
- Giet de erwten af.
- Roer ze door het stoofpotj en laat het geheel 30 minuten op laag vuur zachtjes doorkooken.
- Kwast de worstjes en koteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met zout en peper.
- Verhit een grillpan en grill de koteletjes en worstjes in 2-3 minuten aan elek zijde bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous.