Groentetajine met gegrild vlees

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 3 eetlepels olie
  • 2 grote uien in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 400 g tomatenblokjes blikken
  • 400 g kikkererwten blik
  • 12 kalkoenworstjes
  • 8 lamskoteletjes

Instructies

  • Snij de aubergines in de lengte in vieren en snij deze delen in vier stukken.
  • Snijd e courgette in de lengte in vieren en snij deze delen doormidden.
  • Verhit op hoog vuur de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de aubergines tot die
  • bruin kleurt.
  • Schep de courgette, uien en knoflook erbij.
  • Schep. als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, een theelepel zout en tomatenblokjes erbij.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Giet de erwten af.
  • Roer ze door het stoofpotj en laat het geheel 30 minuten op laag vuur zachtjes doorkooken.
  • Kwast de worstjes en koteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met zout en peper.
  • Verhit een grillpan en grill de koteletjes en worstjes in 2-3 minuten aan elek zijde bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalkoen / Lamsvlees
Extra aanwijzing Snel te maken