Grootmoeders konijn

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 tam konijn in stukken
  • 250 gr sjalot gesnipperde
  • boter
  • peper
  • zout
  • laurier
  • tijm
  • 1 liter bouillon
  • 50 gr tomatenpuree
  • 1 glas witte wijn
  • 400 gr champignons
  • aardappelzetmeel

Instructies

  • Braad de stukken konijn in boter aan en voeg er de gesnipperde ui aan toe.
  • Voeg daarna de kruiden en de tomatenpuree toe, giet de bouillon erbij, leg het deksel op de pot en laat het geheel een uur zachtjes stoven.
  • Was de champignons en stoof ze 10 minuten mee.
  • Haal het vlees uit de pot, proef of de saus op smaak is en bind haar met het aardappelzetmeel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met brood en appelmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst België