Haaskarbonade met ananas-mosterdsaus

Haaskarbonade met ananas-mosterdsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 haaskarbonades
  • 2 ½ eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 blikje ananas stukjes op eigen sap / netto 227 gr
  • 25 gr boter
  • 2 theelepels bloem
  • 1 beker zure room 125 ml
  • zout peper

Instructies

  • Besmeer de karbonades met 1 1/2 eetlepel mosterd.
  • Laat in een zeef boven een kom de ananasstukjes uitlekken (bewaar het sap) en snijd de stukjes klein.
  • Verhit in een koekenpan de boter.
  • Bak de karbonades in ca 10 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
  • Leg de karbonades op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Voeg de ananasstukjes met het sap en de rest van de mosterd aan het bakvet toe.
  • Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels los.
  • Laat ca 1 minuut onafgedekt zachtjes sudderen.
  • Roer in een kom de bloem met 2 theelepels koud water glad, meng de zure room erdoor, voeg dit al roerend aan het ananasmengsel toe en blijf roeren tot een glad gebonden
  • saus ontstaat (laat niet meer koken).
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de karbonades in de saus en verwarm ze ca 2 minuten zachtjes mee.
  • Serveer met gebakken aardappelgolfjes en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees