Haaskarbonade met Ananas-Mosterdsaus
Malse haaskarbonades met een zoetzure en licht pittige saus van ananas en Zaanse mosterd, verrijkt met zure room.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Besmeer de haaskarbonades met 1 ½ eetlepel Zaanse mosterd.
- Laat de ananasstukjes in een zeef boven een kom uitlekken.
- Vang het ananassap op.
- Snijd de ananasstukjes eventueel kleiner.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de karbonades in ongeveer 10 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
- Leg de gebakken karbonades op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de uitgelekte ananasstukjes, het opgevangen ananassap en de overige 1 eetlepel Zaanse mosterd toe aan het bakvet in de pan.
- Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels los.
- Laat de saus ongeveer 1 minuut onafgedekt zachtjes sudderen.
- Roer in een kom de bloem met 2 theelepels koud water glad.
- Meng de zure room door het bloemmengsel.
- Voeg het zure roommengsel al roerend toe aan de ananassaus in de pan.
- Blijf roeren tot een gladde, gebonden saus ontstaat (laat de saus niet meer koken).
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Leg de warm gehouden karbonades terug in de saus en verwarm ze nog ongeveer 2 minuten zachtjes mee.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelgolfjes en broccoli of rijst.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een halfdroge Riesling of een Viognier.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g