Haaskarbonade met Ananas-Mosterdsaus

Gebakken haaskarbonades in een romige saus met ananas en Zaanse mosterd, geserveerd in een schaal op een houten tafel met ingrediënten zoals ananas, mosterd en zure room eromheen.

Haaskarbonade met Ananas-Mosterdsaus

Malse haaskarbonades met een zoetzure en licht pittige saus van ananas en Zaanse mosterd, verrijkt met zure room.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje ananasstukjes 227 gram netto, op eigen sap
  • 2 theelepels bloem
  • 25 gram boter
  • 4 haaskarbonades
  • 2 ½ eetlepel Zaanse mosterd
  • 1 beker zure room 125 ml
  • peper
  • zout

Instructies

  • Besmeer de haaskarbonades met 1 ½ eetlepel Zaanse mosterd.
  • Laat de ananasstukjes in een zeef boven een kom uitlekken.
  • Vang het ananassap op.
  • Snijd de ananasstukjes eventueel kleiner.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de karbonades in ongeveer 10 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
  • Leg de gebakken karbonades op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de uitgelekte ananasstukjes, het opgevangen ananassap en de overige 1 eetlepel Zaanse mosterd toe aan het bakvet in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels los.
  • Laat de saus ongeveer 1 minuut onafgedekt zachtjes sudderen.
  • Roer in een kom de bloem met 2 theelepels koud water glad.
  • Meng de zure room door het bloemmengsel.
  • Voeg het zure roommengsel al roerend toe aan de ananassaus in de pan.
  • Blijf roeren tot een gladde, gebonden saus ontstaat (laat de saus niet meer koken).
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Leg de warm gehouden karbonades terug in de saus en verwarm ze nog ongeveer 2 minuten zachtjes mee.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelgolfjes en broccoli of rijst.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een halfdroge Riesling of een Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Saus / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden