Half-Vega Gehaktballen met Kurkuma en Chilivlokken

Half-Vega Gehaktballen met Kurkuma en Chilivlokken

Deze half-vega gehaktballen combineren de smaak van rundergehakt met de voordelen van vega gehakt. Perfect voor een voedzame maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 250 g vega gehakt
  • 1 ei
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl chilivlokken
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • Paneermeel om het gehaktmengsel stevig te maken
  • Boter om in te bakken
  • 1 tomaat in blokjes gesneden

Instructies

  • Doe het rundergehakt, vega gehakt, ei, kurkuma, chilivlokken, peper, zout en Provençaalse kruiden in een grote kom.
  • Meng alles goed door elkaar, eventueel met je handen, totdat het mengsel stevig aanvoelt.
  • Voeg paneermeel toe als het mengsel te los is.
  • Vorm 4 gehaktballen van het mengsel.
  • Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en braad de gehaktballen rondom bruin en gaar.
  • Voeg de blokjes tomaat toe aan de pan om de jus te verrijken en laat even mee sudderen.
  • Serveer de gehaktballen warm, eventueel met aardappelen en groenten naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een robuuste rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz past goed bij deze gehaktballen.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Fusion
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch