Halvemaanvormige Koekjes met Vulling
Deze gevulde halve maantjes zijn heerlijk zacht met een rijke vulling. Perfect voor een zoete traktatie, met variaties zoals appel of bosbessen!
Equipment
- Bakplaten
Ingrediënten
- 175 gram boter in blokjes
- 200 gram bloem
- 50 gram zeer fijne kristalsuiker
- 50 gram wit plantaardig vet
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eidooiers
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 350 gram verse roomkaas
- 1 eiwit
- 1½ theelepel kaneel
- 150 gram rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 190ºC (gasstand 3-4).
- Vet twee bakplaten in en zeef de bloem met het bakmeel.
- Wrijf het plantaardige vet door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
- Voeg de helft van de suiker toe.
- Meng de eidooiers en 1 tot 2 eetlepels water door het bloemmengsel en maak er een glad deeg van.
- Verpak het deeg in bakpapier en zet 20 minuten in de koelkast.
- Roer de roomkaas romig met de resterende suiker, kaneel en rozijnen.
- Rol het deeg uit tot een lap van 6,5 cm dik.
- Steek er met een uitsteekvormpje rondjes van 5 cm doorsnee uit.
- Zet op elk rondje een beetje vulling.
- Maak de randen vochtig met water en vouw het deeg over de vulling tot een halve maan.
- Bestrijk de bovenkant met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
- Bak de halve maantjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gevulde halve maantjes het liefst versgebakken voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
Deze koekjes passen goed bij een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato of een zoete rosé.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 9 g