Halvemaanvormige Koekjes met Vulling

Een rustieke houten tafel met goudbruine, halvemaanvormige koekjes, licht bestoven met poedersuiker. Enkele koekjes zijn opengebroken om de vulling te tonen, wat een huiselijke en feestelijke sfeer geeft.

Halvemaanvormige Koekjes met Vulling

Deze gevulde halve maantjes zijn heerlijk zacht met een rijke vulling. Perfect voor een zoete traktatie, met variaties zoals appel of bosbessen!
Porties: 24
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 175 gram boter in blokjes
  • 200 gram bloem
  • 50 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 50 gram wit plantaardig vet
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eidooiers
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 350 gram verse roomkaas
  • 1 eiwit
  • theelepel kaneel
  • 150 gram rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 190ºC (gasstand 3-4).
  • Vet twee bakplaten in en zeef de bloem met het bakmeel.
  • Wrijf het plantaardige vet door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
  • Voeg de helft van de suiker toe.
  • Meng de eidooiers en 1 tot 2 eetlepels water door het bloemmengsel en maak er een glad deeg van.
  • Verpak het deeg in bakpapier en zet 20 minuten in de koelkast.
  • Roer de roomkaas romig met de resterende suiker, kaneel en rozijnen.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 6,5 cm dik.
  • Steek er met een uitsteekvormpje rondjes van 5 cm doorsnee uit.
  • Zet op elk rondje een beetje vulling.
  • Maak de randen vochtig met water en vouw het deeg over de vulling tot een halve maan.
  • Bestrijk de bovenkant met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
  • Bak de halve maantjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
  • Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gevulde halve maantjes het liefst versgebakken voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
Deze koekjes passen goed bij een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato of een zoete rosé.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koek / Noten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden