Ham-kaastosti met peer en pit

Ham-kaastosti met peer en pit

Een verrassende tosti met romige Kernhem, sappige peer en een vleugje cayennepeper, afgemaakt met boerenham voor een hartige bite.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 225 g Kernhem kaas
  • 40 g smeerboter of margarine
  • 4 plakken rauwe boerenham
  • 8 sneetjes Zaanse snijder brood
  • ½ blik halve peren op siroop à netto ca. 410 g
  • snufje cayennepeper

Instructies

  • Snijd de korstjes van de Kernhem en verdeel de kaas in 12 plakken.
  • Laat de peren uitlekken in een zeef en snijd ze in reepjes.
  • Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter.
  • Beleg de beboterde zijde van een boterham met een plak rauwe ham, een kwart van de peerreepjes, 3 plakken Kernhem en een snufje cayennepeper.
  • Leg er een boterham bovenop met de beboterde zijde naar buiten.
  • Herhaal dit voor de overige boterhammen.
  • Bak de tosti’s in een tosti-ijzer of broodrooster met tostiklem in 4–6 minuten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
 
Serveer met een frisse salade van veldsla en walnoten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Blanc of een zachte rosé past uitstekend bij de romige kaas en peer.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 20 g | Vet: 23 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Kaas / Tosti's / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden