Hamburger met Mozzarella en Pesto

Italiaanse hamburger met mozzarella, pesto, tomaat, bacon en ijsbergsla op een klassiek broodje, geserveerd op een houten tafel.

Hamburger met Mozzarella en Pesto

Sappige hamburgers met een Italiaanse twist: mozzarella, pesto en krokante bacon.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 plakjes bacon
  • 4 hamburger-broodjes
  • 1 bol mozzarella
  • 1 el olijfolie
  • ½ el groene pesto
  • ½ el ketchup
  • krop ijsbergsla
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tomaten
  • 350 g tartaar
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de ijsbergsla in reepjes en de tomaten in plakken.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Kneed zout, peper en Italiaanse kruiden door de tartaar en vorm 4 hamburgers.
  • Snijd de broodjes door.
  • Bak de bacon krokant en houd apart.
  • Bak de hamburgers in de olijfolie bruin, leg op elke burger een plakje mozzarella en laat smelten.
  • Beleg de broodjes met sla, tomaat, bacon, hamburger, pesto en ketchup.
  • Dek af met de bovenkant van het broodje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met frietjes of een salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Chianti of een Montepulciano.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden