Hammousse 3
AllerHande 13 2009
Equipment
- ijsbolletjeslepel
- of
Ingrediënten
- ½ komkommer
- 2 eetlepels suiker
- 5 eetlepels wittewijnazijn
- 100 g achterham
- 1 bakje zuivelspread
Instructies
- Schaaf met een kaasschaaf lange dunne repen van de komkommer.
- Bestrooi de repen met 2 tl zout en laat in een zeef 30 min. uitlekken.
- Los de suiker op laag vuur op in de azijn en laat afkoelen.
- Spoel de komkommer af, knijp voorzichtig het overtollige vocht eruit en schep door de azijn.
- Snijd de plakjes achterham in reepjes.
- Houd enkele reepjes achter voor garnering.
- Pureer de rest van de ham samen met de zuivelspread met de staafmixer of in de
- keukenmachine en breng op smaak met peper.
- Schep met een ijsbolletjestang of 2 natte lepels een bolletje hammousse in een glas en leg de komkommer erop.
- Garneer met de rest van de ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knapperig stokbrood.