Haricots Verts Salade met Feta en Tomaat

Haricots Verts Salade met Feta en Tomaat

Een frisse en smaakvolle haricots verts salade met feta, tomaat en een pittige dressing. Perfect voor zomerse dagen!
Porties: 3
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Lepel

Ingrediënten

  • 300 g haricots verts punten verwijderen, halveren en koken
  • 2 vleestomaten in kleine blokjes gesneden
  • ½ blok feta in kleine blokjes gesneden
  • 4 el olie
  • el basilicumazijn blank
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl Worcestersaus

Instructies

  • Kook de haricots verts in een pan met water tot ze beetgaar zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Giet af en laat afkoelen.
  • In een kom, meng de olie, basilicumazijn, zout, peper, mosterd en Worcestersaus goed door elkaar om de dressing te maken.
  • Voeg de afgekoelde haricots verts, blokjes feta en tomaten toe aan de kom met de dressing.
  • Roer alles goed door elkaar zodat de groenten en feta gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.
  • Serveer direct of zet in de koelkast om goed door te laten trekken voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past uitstekend bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht / Lunch / Salade
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick