Haringbiet Bonbons
Een verrassende combinatie van haring, bieten en appel in een kleine, verfijnde bonbon. Perfect voor een borrel of als hapje bij een feestelijke gelegenheid.
Ingrediënten
- ¼ Granny Smith appel
- 2 zoute haringfilets
- 40 g gekookte rode bieten
- 1 el olijfolie
- 1 plakje roggebrood
- 15 g bieslook
Instructies
- Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel zeer fijn.
- Snijd de haringfilets (verwijder eventuele graatjes) en de rode bieten zeer fijn.
- Meng de appel, haring en bieten in een kom.
- Roer de olijfolie door het mengsel en verkruimel het roggebrood erboven.
- Meng alles goed en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van.
- Snijd de bieslook fijn en rol de bonbons erdoorheen.
- Leg de Haringbiet Bonbons op een bordje en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of als borrelhapje met een glas witte wijn.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 45 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g