Haringbiet Bonbons

Haringbiet bonbons, elegante hapjes van fijngesneden haring omhuld met gemarineerde biet, gegarneerd met dille, crème fraîche en zwarte sesamzaadjes, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Haringbiet Bonbons

Een verrassende combinatie van haring, bieten en appel in een kleine, verfijnde bonbon. Perfect voor een borrel of als hapje bij een feestelijke gelegenheid.
Porties: 12 bonbons
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ¼ Granny Smith appel
  • 2 zoute haringfilets
  • 40 g gekookte rode bieten
  • 1 el olijfolie
  • 1 plakje roggebrood
  • 15 g bieslook

Instructies

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel zeer fijn.
  • Snijd de haringfilets (verwijder eventuele graatjes) en de rode bieten zeer fijn.
  • Meng de appel, haring en bieten in een kom.
  • Roer de olijfolie door het mengsel en verkruimel het roggebrood erboven.
  • Meng alles goed en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van.
  • Snijd de bieslook fijn en rol de bonbons erdoorheen.
  • Leg de Haringbiet Bonbons op een bordje en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of als borrelhapje met een glas witte wijn.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 45 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 4 g | Vet: 2 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Borrelhapjes / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden