Haringsalade met krieltjes
Snel te maken
Ingrediënten
- 1 stokbrood meergranen / boulogne
- 1 zak krieltjes 450 g / kleine
- 1 ui
- 6 tomaten
- 2 potten zure haring in natuurazijn à 355 g
- ½ zakje peterselie verse à 30 g
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Oven op 220 °C voorverwarmen en stokbrood in 6-8 minuten afbakken.
- Krieltjes in magnetron volgens aanwijzing op de verpakking bereiden.
- Laten afkoelen.
- Ui pellen en snipperen.
- Tomaten wassen en in plakjes snijden.
- Haring in stukjes snijden.
- Peterselie fijnhakken.
- Krieltjes met haring, ui en crème fraîche mengen en over vier borden verdelen.
- Met peterselie garneren.
- Tomaten om salade leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Salade met stokbrood serveren.