Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 klein lamslapje van 150 gram
 - 2 eetlepel(s) olie
 - 1 grote ui
 - 2 teentjes knoflook
 - ½ bosje koriander
 - 1 theelepel gemalen komijn djinten
 - 1 eetlepel(s) tomatenpuree
 - 1 blaadjes laurier
 - ¼ bouillontablet met minder zout
 - 1 koolrabi of raapje
 - 1 klein blik kikkererwten ca. 250 gram uitlekgewicht
 - 1 blik tomatenblokjes zonder zout
 
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes.
 - Bak het vlees in de hete olie bruin.
 - Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
 - Was de koriander en hak de steeltjes klein.
 - Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
 - Bak de tomatenpuree kort mee.
 - Voeg het laurierblad en 250 ml water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
 - Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
 - Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee.
 - Laat de kikkererwten uitlekken.
 - Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door.
 - Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.
 
					