Harira van Astrid Veltman
Harira is een soep van Marokkaanse oorsprong. De soep wordt gemaakt in Marokko en het westen van Algerije.
Ingrediënten
- 450 gram lamsvlees in blokjes van ± 2 cm
- 4 grote tomaten
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 100 gram gewelde linzen
- 100 gram gewelde kikkererwten
- 50 gram boter
- 1 liter water
- 1 eetlepel bloem
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 bosje verse peterselie
- 1 bosje verse koriander
- saffraan
- 1 rood pepertje
- peper zout
Instructies
- Wrijf het lamsvlees goed in met kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en
- komijn.
- Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees hierin snel aan.
- Snipper de ui, hak de koriander, de peterselie en het pepertje fijn en bak ze
- met het lamsvlees mee.
- Roer er de tomatenpuree door en voeg de linzen en de kikkererwten toe.
- Schenk er beetje bij beetje het water op en roer het geheel goed door.
- Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze erbij.
- Voeg de saffraan toe en doe het deksel op de pan.
- Meng een beetje water door de bloem, tot het een papje wordt en voeg dit aan
- de soep toe, om deze te binden.
- Maak de soep af met wat citroensap.
- Leg het deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes pruttelen.