Hartige Garnalentartaartjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
  • steunvulling

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 200 gram champignons in vieren
  • 1 dl visfond uit pot, 400 ml
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 400 gram garnalen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille

Instructies

Voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de ontdooide plakjes deeg dun uit en bekled de taartvormpjes ermee.
  • Bak de taartbodems blind in de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Bak in boter de fijngehakte sjalotjes gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
  • Haal van het vuur.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Klop de eieren los met de room.
  • Roer dit mengsel door het champignonmengsel.
  • Voeg de garnalen, zout, peper, de helft van de peterselie en de dille toe.
  • Verdeel het mengsel over de taartjes en bak in de oven gedurende ongeveer 20-30 minuten, totdat het eimengsel gestold is.
  • Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi ze voor het opdienen met de rest van de peterselie en dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze hartige garnalentartaartjes als verfijnd voor- of tussengerecht, gegarneerd met verse kruiden voor extra smaak. Geniet van de heerlijke combinatie van garnalen en champignons in een luchtige taartvorm!

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Tussengerecht / Vis / Voorgerechten