Hartige Garnalentartaartjes
Equipment
- 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
- steunvulling
Ingrediënten
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten fijngehakt
- 200 gram champignons in vieren
- 1 dl visfond uit pot, 400 ml
- 3 eieren
- 1 dl slagroom
- 400 gram garnalen
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte dille
Instructies
Voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de ontdooide plakjes deeg dun uit en bekled de taartvormpjes ermee.
- Bak de taartbodems blind in de oven gedurende ongeveer 10 minuten.
- Bak in boter de fijngehakte sjalotjes gedurende ongeveer 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
- Haal van het vuur.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Klop de eieren los met de room.
- Roer dit mengsel door het champignonmengsel.
- Voeg de garnalen, zout, peper, de helft van de peterselie en de dille toe.
- Verdeel het mengsel over de taartjes en bak in de oven gedurende ongeveer 20-30 minuten, totdat het eimengsel gestold is.
- Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi ze voor het opdienen met de rest van de peterselie en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze hartige garnalentartaartjes als verfijnd voor- of tussengerecht, gegarneerd met verse kruiden voor extra smaak. Geniet van de heerlijke combinatie van garnalen en champignons in een luchtige taartvorm!
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g