Hartige Gehakt-Preitaart
Een hartige taart met een vulling van gehakt, prei en aardappel, overgoten met een romig ei-mengsel en gegratineerd met kaas.
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de prei in ringen en rasp de aardappelen grof.
- Fruit de prei in de boter, voeg na 7 minuten de aardappelrasp toe en bak dit nog ± 4 minuten.
- Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm met het feuilletédeeg.
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Vermeng het lamsgehakt en rundergehakt met de uitgeperste knoflook, gehakte sjalot, zout, peper, paprikapoeder en tijm.
- Vul hiermee de bodem, druk het licht aan en verdeel het prei-aardappelmengsel erover.
- Klop de eieren los met de zure room, zout en peper en schenk dit over de taart.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g