Hartige Gehakt-Preitaart

Hartige taart met bladerdeegkorst, gevuld met gehakt, prei en aardappel, overgoten met romig ei-mengsel en bestrooid met gesmolten kaas, geserveerd op een houten tafel.

Hartige Gehakt-Preitaart

Een hartige taart met een vulling van gehakt, prei en aardappel, overgoten met een romig ei-mengsel en gegratineerd met kaas.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g aardappelen
  • 30 g boter
  • 4 eieren
  • Kant-en-klaar feuilletédeeg Danone, koelvak
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g lamsgehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 kg prei
  • 300 g rundergehakt
  • 1 sjalot
  • 1 tl tijm
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 125 ml zure room
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Snijd de prei in ringen en rasp de aardappelen grof.
  • Fruit de prei in de boter, voeg na 7 minuten de aardappelrasp toe en bak dit nog ± 4 minuten.
  • Bekleed de bodem en rand van een ingevette springvorm met het feuilletédeeg.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Vermeng het lamsgehakt en rundergehakt met de uitgeperste knoflook, gehakte sjalot, zout, peper, paprikapoeder en tijm.
  • Vul hiermee de bodem, druk het licht aan en verdeel het prei-aardappelmengsel erover.
  • Klop de eieren los met de zure room, zout en peper en schenk dit over de taart.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst / Winter