Hartige Gehaktpastei met Appel en Lever

Goudbruin gebakken pastei met een knapperige korst en een hartige vulling van gehakt, lever en stukjes appel, geserveerd in een diepe ovenschaal op een rustieke houten tafel. Goudbruin gebakken pastei met een knapperige korst en een hartige vulling van gehakt, lever en stukjes appel, geserveerd in een diepe ovenschaal op een rustieke houten tafell

Hartige Gehaktpastei met Appel en Lever

Een rijke en hartige pastei gevuld met gehakt, lever en appel, perfect voor een gezellige winterse maaltijd.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde appeltjes
  • 300 g bloem
  • 175 g koude boter
  • 3 eieren
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 250 g kippenlevertjes
  • 1 dl melk
  • ½ tl zout
  • 2 tl salie
  • 1 tl tijm
  • 3 sneetjes ontkorst brood
  • 3 tenen knoflook
  • Peper

Instructies

  • Wrijf de koude boter in blokjes met de bloem en zout tot een kruimige massa.
  • Voeg het ijskoude water toe, kneed tot een deeg en laat dit in de koelkast rusten.
  • Week de sneetjes brood in de melk.
  • Verwijder de zeentjes uit de kippenlevertjes en hak de levertjes fijn.
  • Snijd de gedroogde appeltjes klein.
  • Vermeng het gehakt met de lever, appeltjes, salie, tijm, zout, peper, uitgeperste knoflook, eieren en het geweekte brood.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Bekleed een diepe ovenschaal met 2/3 van het deeg en vul de vorm met het gehaktmengsel.
  • Maak van het overige deeg een deksel, steek er een gat uit (appelboor) en druk de deksel vast op de pie.
  • Bestrijk met eidooier.
  • Bak de pie in 45-50 minuten gaar en goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en cranberrycompote.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst / Winter