Hartige Gehaktpastei met Appel en Lever
Een rijke en hartige pastei gevuld met gehakt, lever en appel, perfect voor een gezellige winterse maaltijd.
Equipment
- Diepe ovenschaal
- Mengkommen
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de koude boter in blokjes met de bloem en zout tot een kruimige massa.
- Voeg het ijskoude water toe, kneed tot een deeg en laat dit in de koelkast rusten.
- Week de sneetjes brood in de melk.
- Verwijder de zeentjes uit de kippenlevertjes en hak de levertjes fijn.
- Snijd de gedroogde appeltjes klein.
- Vermeng het gehakt met de lever, appeltjes, salie, tijm, zout, peper, uitgeperste knoflook, eieren en het geweekte brood.
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Bekleed een diepe ovenschaal met 2/3 van het deeg en vul de vorm met het gehaktmengsel.
- Maak van het overige deeg een deksel, steek er een gat uit (appelboor) en druk de deksel vast op de pie.
- Bestrijk met eidooier.
- Bak de pie in 45-50 minuten gaar en goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en cranberrycompote.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g