Hartige Groentecake met Paprika en Champignons

Hartige Groentecake met Paprika en Champignons

Pastina con Verdura ,
Een kleurrijke en smakelijke cake, ideaal als bijgerecht of tijdens een picknick.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Cakevorm van 20 cm, ingevet

Ingrediënten

  • 50 gr champignons in blokjes
  • 50 gr groene paprika
  • 50 gr gele paprika
  • 50 gr worteltjes
  • 125 gr zachte boter + 1 eetlepel
  • 2 theelepels selderijzout
  • 125 gr bloem + 1 el
  • 3 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • Geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • Geraspte schil van 1/2 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bak de champignons in 1 eetlepel boter.
  • Snijd de groene paprika, gele paprika, en worteltjes in heel kleine blokjes (ongeveer 3 mm).
  • Kook de groenten gedurende 2 minuten in ruim kokend water.
  • Spoel af met koud water en dep ze droog.
  • Roer de rest van de boter zacht met het selderijzout.
  • Klop met een mixer de eieren één voor één door de boter tot er een luchtige massa ontstaat.
  • Meng 125 gr bloem en bakpoeder en spatel dit door het boter-eimengsel.
  • Schud de groenten door met de rest van de bloem.
  • Spatel de groenten door het beslag.
  • Doe het beslag in de ingevette cakevorm, strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de cake afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Snijd de cake in plakken en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past uitstekend bij deze hartige cake.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hartige taart
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst