Hartige Groentecake met Paprika en Champignons
Pastina con Verdura , Een kleurrijke en smakelijke cake, ideaal als bijgerecht of tijdens een picknick.
Equipment
- Cakevorm van 20 cm, ingevet
Ingrediënten
- 50 gr champignons in blokjes
- 50 gr groene paprika
- 50 gr gele paprika
- 50 gr worteltjes
- 125 gr zachte boter + 1 eetlepel
- 2 theelepels selderijzout
- 125 gr bloem + 1 el
- 3 gr bakpoeder
- 2 eieren
- Geraspte schil van 1/2 sinaasappel
- Geraspte schil van 1/2 citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bak de champignons in 1 eetlepel boter.
- Snijd de groene paprika, gele paprika, en worteltjes in heel kleine blokjes (ongeveer 3 mm).
- Kook de groenten gedurende 2 minuten in ruim kokend water.
- Spoel af met koud water en dep ze droog.
- Roer de rest van de boter zacht met het selderijzout.
- Klop met een mixer de eieren één voor één door de boter tot er een luchtige massa ontstaat.
- Meng 125 gr bloem en bakpoeder en spatel dit door het boter-eimengsel.
- Schud de groenten door met de rest van de bloem.
- Spatel de groenten door het beslag.
- Doe het beslag in de ingevette cakevorm, strijk de bovenkant glad.
- Bak de cake in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de cake afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Snijd de cake in plakken en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past uitstekend bij deze hartige cake.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 2 g | Sugar: 3 g