Hartige Oliebollen met Kaas en Spek

en smaakvolle presentatie van hartige oliebollen met kaas en spek, goudbruin gebakken en knapperig aan de buitenkant. De oliebollen bevatten zichtbare stukjes gesmolten kaas en knapperige spekreepjes. Ze zijn aantrekkelijk gerangschikt op een rustieke houten tafel, omringd door blokjes kaas en spekjes. De setting straalt warmte uit met sfeervolle verlichting en subtiele decoratieve accenten. 🧀🥓✨

Hartige Oliebollen met Kaas en Spek

Deze hartige oliebollen met kaas en spek zijn een verrassende variatie op de zoete klassieker. Perfect voor bij de borrel!
Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 10 g gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 300 ml lauwe melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 100 g uitgebakken spekjes
  • 1 liter zonnebloemolie om te frituren

Instructies

  • Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
  • Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
  • Voeg de geraspte kaas en uitgebakken spekjes toe en meng goed door.
  • Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
  • Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
  • Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
  • Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een romige knoflooksaus of aioli voor extra smaak.

Wijnadvies:

Combineer met een glas droge witte wijn of een lichte pilsener.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Kaas / Snack / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Oud & Nieuw