Hartige Oliebollen met Kaas en Spek
Deze hartige oliebollen met kaas en spek zijn een verrassende variatie op de zoete klassieker. Perfect voor bij de borrel!
Equipment
- grote kom
- schone theedoek
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 10 g gist
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 300 ml lauwe melk
- 100 g geraspte kaas
- 100 g uitgebakken spekjes
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
Instructies
- Meng de bloem, gist, zout en suiker in een grote kom.
- Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
- Voeg de geraspte kaas en uitgebakken spekjes toe en meng goed door.
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
- Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
- Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
- Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een romige knoflooksaus of aioli voor extra smaak.Wijnadvies:
Combineer met een glas droge witte wijn of een lichte pilsener.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g