Hartige Pesto Broodschotel met Kaas

Een rustieke houten tafel met een versgebakken hartige broodschotel, gevuld met pesto en jong belegen kaas, geserveerd in een keramische ovenschaal. De bovenkant is goudbruin en krokant. Ernaast liggen een potje pesto, verse basilicumblaadjes en sneetjes rustiek brood.

Hartige Pesto Broodschotel met Kaas

Een smaakvolle broodschotel met pesto en jong belegen kaas, eenvoudig te maken en perfect voor een lunch of lichte maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Crème fraîche ⅛ l
  • 3 eieren
  • 300 g jongbelegen kaas
  • Melk ½ dl
  • Pesto Grand'Italia 1 potje
  • 6 sneetjes oud brood

Instructies

  • Snijd de korstjes van het brood, besmeer met pesto en leg in een ovenschaal.
  • Klop de eieren los met crème fraîche en melk, schenk over het brood.
  • Strooi de geraspte kaas erover.
  • Bak 35-40 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven tot goudbruin en gaar.
  • (Dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt).

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Kaas / Ovenschotel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch