Hartige Rodenbach-uiensoep met Karameliseerde Ui

Hartige Rodenbach-uiensoep

Hartige Rodenbach-uiensoep met Karameliseerde Ui

Deze hartige uiensoep krijgt een unieke, lichtzure smaak door de toevoeging van Rodenbach bier. Een Belgisch klassiek gerecht met een heerlijke diepgang!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 uien grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 g boter
  • 500 ml vleesbouillon
  • 1 el bloem
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 2 flesjes Rodenbach 33 cl

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en laat lichtjes bruinen.
  • Voeg de grofgesneden uien en knoflook toe en bak deze goudbruin en licht gekarameliseerd.
  • Strooi de bloem over de uien en roer goed door.
  • Laat nog enkele minuten sudderen om de bloem te garen.
  • Giet de bouillon en het Rodenbach bier in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een sneetje geroosterd brood en geraspte kaas voor een extra smaakvolle beleving.

Wijnadvies:

Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een glas Rodenbach of een ander Vlaams roodbruin bier.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst België
Jaargetijde: Herfst
Feestdagen etc oktoberfest