Hartige Rodenbach-uiensoep met Karameliseerde Ui
Deze hartige uiensoep krijgt een unieke, lichtzure smaak door de toevoeging van Rodenbach bier. Een Belgisch klassiek gerecht met een heerlijke diepgang!
Equipment
- Grote kookpan
- mes
- pollepel
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en laat lichtjes bruinen.
- Voeg de grofgesneden uien en knoflook toe en bak deze goudbruin en licht gekarameliseerd.
- Strooi de bloem over de uien en roer goed door.
- Laat nog enkele minuten sudderen om de bloem te garen.
- Giet de bouillon en het Rodenbach bier in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd brood en geraspte kaas voor een extra smaakvolle beleving.Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een glas Rodenbach of een ander Vlaams roodbruin bier.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g