Hartige taart met merg, uien en rozijnen

Een goudbruine taart met merg en gekarameliseerde uien in een bladerdeegkorst, met een decoratief raster van deeg, geserveerd op een rustieke houten tafel met rozijnen, rode wijn en verse uien op de achtergrond.

Hartige taart met merg, uien en rozijnen

Een unieke hartige taart met zachte uien, rozijnen en romig merg, gebakken in een knapperig bladerdeeg. Ideaal als verrassend voorgerecht.
Porties: + personen
(plus voorbereidingstijd de dag ervoor) 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bakvorm (25 cm doorsnee)
  • kookpan
  • mes
  • vork

Ingrediënten

  • 500 g bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 3 à 4 mergpijpen ongeveer 250 g merg
  • 1 kg uien
  • 125 g sultanarozijnen
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels suiker
  • Zout en peper

Instructies

  • Haal het bladerdeeg een dag van tevoren uit de vriezer en leg het in de koelkast om te ontdooien.
  • Week de rozijnen een nacht in water of rode wijn.
  • Pel en snijd de uien fijn.
  • Verhit de olie in een pan en stoof de uien zonder ze te laten bruinen.
  • Voeg de suiker toe en meng goed.
  • Breng de gestoofde uien op smaak met zout en peper.
  • Voeg de uitgelekte rozijnen toe en roer door.
  • Haal het merg uit de beenderen met een stevig mes en voeg het merg toe aan het uienmengsel.
  • Laat zachtjes koken.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en bekleed een ingevette bakvorm ermee.
  • Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  • Giet het uien-mergmengsel in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de taart iets afkoelen en serveer lauwwarm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een rode Bourgogne past perfect bij deze hartige taart.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 9 g | Vet: 22 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden