Hartige taart met merg, uien en rozijnen
Een unieke hartige taart met zachte uien, rozijnen en romig merg, gebakken in een knapperig bladerdeeg. Ideaal als verrassend voorgerecht.
Equipment
- Bakvorm (25 cm doorsnee)
- kookpan
- mes
- vork
Ingrediënten
- 500 g bladerdeeg diepvries, ontdooid
- 3 à 4 mergpijpen ongeveer 250 g merg
- 1 kg uien
- 125 g sultanarozijnen
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels suiker
- Zout en peper
Instructies
- Haal het bladerdeeg een dag van tevoren uit de vriezer en leg het in de koelkast om te ontdooien.
- Week de rozijnen een nacht in water of rode wijn.
- Pel en snijd de uien fijn.
- Verhit de olie in een pan en stoof de uien zonder ze te laten bruinen.
- Voeg de suiker toe en meng goed.
- Breng de gestoofde uien op smaak met zout en peper.
- Voeg de uitgelekte rozijnen toe en roer door.
- Haal het merg uit de beenderen met een stevig mes en voeg het merg toe aan het uienmengsel.
- Laat zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en bekleed een ingevette bakvorm ermee.
- Prik gaatjes in het deeg met een vork.
- Giet het uien-mergmengsel in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit.
- Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart iets afkoelen en serveer lauwwarm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een rode Bourgogne past perfect bij deze hartige taart.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 9 g | Vet: 22 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 12 g