Hartige wafels met zalm, spinazie en zachtgekookt ei

Hartige wafels met gerookte zalm, spinazie, crème fraîche en zachtgekookte eieren, geserveerd op een gekleurd bord op een rustieke houten tafel met partjes citroen en dille

Hartige wafels met zalm, spinazie en zachtgekookt ei

Deze hartige wafels met gerookte zalm, spinazie en zachtgekookt ei vormen een verfijnde lunch of brunch met romige en frisse smaken.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje dille
  • 1 citroen schoongeboend
  • 1 el olijfolie
  • 200 g crème fraîche
  • 20 g boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g gerookte zalm
  • 400 g volle kwark
  • 600 g spinazie
  • 8 eieren
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm het wafelijzer voor.
  • Klop 4 eieren los in een grote kom met een garde en roer de kwark erdoor.
  • Hak de dille fijn en voeg de helft toe.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en 1 theelepel zout boven de kom en meng tot een glad beslag.
  • Vet het wafelijzer in met boter.
  • Verdeel de helft van het beslag over het wafelijzer en bak in 6 minuten goudbruin.
  • Herhaal met de rest van het beslag.
  • Kook de overige 4 eieren in 6 minuten zacht.
  • Laat schrikken onder koud water en pel ze.
  • Verhit olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in delen tot geslonken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de wafels op borden of schaal.
  • Smeer er crème fraîche op.
  • Verdeel de spinazie en gerookte zalm over de wafels.
  • Leg op elke wafel een zachtgekookt ei.
  • Bestrooi met peper, zout en resterende dille.
  • Serveer met citroenpartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer op een houten plank met extra citroenpartjes en verse dille voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc met citrus en groene tonen past perfect bij dit gerecht en brengt balans in de romigheid van ei en crème fraîche.

Voedingswaarden

Calories: 562 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 33 g | Vet: 36 g | Zout: 1.7 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Pasen