Hartige Zuurkoolflensjes

Ovengebakken flensjes gevuld met zuurkool, gehakt en paprika, geserveerd met gegrilde ananas en pittige chilisaus op een rustieke houten tafel.

Hartige Zuurkoolflensjes

Hartige flensjes gevuld met een smaakvolle zuurkool-gehaktvulling, een verrassend en heerlijk comfort food gerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Ananasschijven uit blik
  • Crème fraîche
  • 3 eieren
  • 500 g gehakt
  • 9 dl melk
  • 1 pak pannenkoekmix
  • 1 paprika
  • Pittige chilisaus
  • 500 g zuurkool
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak een dun pannenkoekbeslag van de pannenkoekmix, de melk en de eieren en laat dit 30 minuten rusten.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  • Verhit de boter en bak het gehakt rul en bruin.
  • Voeg de paprika en de zuurkool toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  • Voeg de crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel helemaal afkoelen.
  • Bak intussen ± 20 flensjes van het beslag.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel het zuurkoolmengsel over de flensjes en rol ze op.
  • Leg de flensjes op een ingevette ovenschaal en laat ze in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten door en door warm worden.
  • Serveer de flensjes met ananasschijven en een pittige chilisaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter