Hartige Zuurkoolflensjes
Hartige flensjes gevuld met een smaakvolle zuurkool-gehaktvulling, een verrassend en heerlijk comfort food gerecht.
Equipment
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Maak een dun pannenkoekbeslag van de pannenkoekmix, de melk en de eieren en laat dit 30 minuten rusten.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
- Verhit de boter en bak het gehakt rul en bruin.
- Voeg de paprika en de zuurkool toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
- Voeg de crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel helemaal afkoelen.
- Bak intussen ± 20 flensjes van het beslag.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel het zuurkoolmengsel over de flensjes en rol ze op.
- Leg de flensjes op een ingevette ovenschaal en laat ze in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten door en door warm worden.
- Serveer de flensjes met ananasschijven en een pittige chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g