Hartverwarmende Franse Kruidenbouillon met Gehaktballetjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel tijm
  • ½ theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel bonenkruid
  • Stukje foelie
  • Verse peterselie
  • Handje worteltjes in dunne plakjes gesneden
  • 2 kruidnagels
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • Zout naar smaak
  • Vermicelli
  • Paneermeel

Instructies

  • Doe het water in een soeppan en voeg het rundvleesbouillonblokje toe.
  • Breng aan de kook.
  • Meng de tijm, rozemarijn, bonenkruid en de kruidnagels in een thee-ei.
  • Voeg het thee-ei met de kruiden toe aan de bouillon en laat het geheel 1 uur zachtjes trekken op laag vuur.
  • Meng ondertussen het gehakt met zout en paneermeel en vorm kleine gehaktballetjes.
  • Voeg de worteltjes toe aan de bouillon en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg vervolgens de gehaktballetjes en vermicelli toe aan de bouillon en laat nog eens 10 minuten koken, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Garneer de bouillon met verse peterselie en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze kruidige bouillon past goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. Hun fruitige karakter en milde tannines vormen een mooie aanvulling op de aromatische kruiden in de bouillon en het hartige van het gehakt.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 15 g | Vet: 12 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk