Hartverwarmende Stumpelbonensoep met Spek
Een stevige en smaakvolle soep met spek, aardappelen en snijbonen, perfect voor een koude dag.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes.
- Laat diepvriessnijbonen niet ontdooien.
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Bak de spekblokjes uit in de pan.
- Giet de bouillon bij het spek in de pan.
- Voeg de aardappelen toe en laat 15 minuten koken.
- Voeg de boontjes toe en kook nog 15 minuten.
- Wrijf de aardappelen fijn in de soep.
- Breng op smaak met peper.
- Bestrooi de soep met peterselie voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer met brood of roggebrood.
- In plaats van spek kunt u ook ham gebruiken.
- Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir.
- De soep is ook lekker met een scheutje room of melk.
- Voeg eventueel andere groenten toe, zoals wortel of ui.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g