Hartverwarmende Stumpelbonensoep met Spek

Romige stumpelbonensoep met spek, wortel en ui, geserveerd in een rustieke kom op een houten tafel met brood en verse peterselie.

Hartverwarmende Stumpelbonensoep met Spek

Een stevige en smaakvolle soep met spek, aardappelen en snijbonen, perfect voor een koude dag.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g spekbonen of snijbonen diepvries
  • 500 g aardappelen
  • 250 g doorregen spekblokjes
  • 1 ½ liter bouillon van tablet mag
  • Peper
  • 2 el peterselie

Instructies

  • Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes.
  • Laat diepvriessnijbonen niet ontdooien.
  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Bak de spekblokjes uit in de pan.
  • Giet de bouillon bij het spek in de pan.
  • Voeg de aardappelen toe en laat 15 minuten koken.
  • Voeg de boontjes toe en kook nog 15 minuten.
  • Wrijf de aardappelen fijn in de soep.
  • Breng op smaak met peper.
  • Bestrooi de soep met peterselie voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer met brood of roggebrood.
  • In plaats van spek kunt u ook ham gebruiken.
Wijnadvies:
  • Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir.
Opmerkingen:
  • De soep is ook lekker met een scheutje room of melk.
  • Voeg eventueel andere groenten toe, zoals wortel of ui.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Alle Jaargetijden