Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
 - 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
 - 1 rode peper fijn gesneden
 - 500 ml water
 - 1 blokjes kippenbouillon
 - 5 trostomaten in blokjes gesneden
 - 1 blik zwarte bonen 400 gr.
 - 1 groene paprika in blokjes gesneden
 - zonnebloemolie
 - 4 kippenpoten
 - 70 gram tomatenpuree
 - 2 tl komijnpoeder
 - zout
 - versgemalen zwarte peper
 - ½ ananas
 - 300 gram witte rijst
 - 1 el maizena
 
Instructies
- Giet de zwarte bonen op een zeef en spoel ze af.
 - Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, ui, en peper circa 2 minuten
 - Snijd met een scherp mes het vel van de kip in en bak de kip in circa 3 minuten om en om bruin.
 - Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten mee.
 - Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee onder goed roeren.
 - Voeg de tomaten, zwarte bonen en de bouillon toe en roer goed door.
 - Breng op smaak met komijn, zout en peper.
 - Breng de kip aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten garen.
 - Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking
 - Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de kip.
 - Kook circa 2 minuten goed door.
 - Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes.
 - Roer 2 minuten voor het einde van de kooktijd de ananas door de kip.
 
					