Hazenbrood

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 haas
  • 1 pond vers spek [in dunne lapjes]
  • 1 ons oud brood zonder korsten,
  • 3 eieren
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel kokskruiden
  • ¼ ons champignons
  • ¼ ons Parmezaanse kaas
  • 2 sjalotten
  • 30 gram boter

Instructies

  • Neem van de gelardeerde haas voorzichtig de filets;
  • Snijd ze in schijven,
  • Bestrooi ze met peper en zout en verdeel een weinig azijn erover.
  • Maal het overige hazenvlees 2 maal door een vleesmolen.
  • Week het brood in zo weinig mogelijk melk.
  • Voeg hierbij: de 3 hele eieren, zout, peper, kokskruiden, kaas, gehakte champignons, de in boter gefruite sjalotten en het gemalen vlees.
  • Plaats de stukken filet op een vergiet.
  • Wrijf een vierkante vorm [broodvorm] in met boter;
  • Beleg ze met dunne lapjes spek; plaats hierop een vingerdikke laag farce, dan een laag schijven filet, dan weer farce en ga zo door tot alles op is.
  • De bovenste laag moet uit farce bestaan.
  • Bedek dit weer met spek.
  • Plaats nu de vorm in een braadpan met kokend water, ⅓ ter hoogte van de vorm en bak nu het hazenbrood 2 uur in een niet te hete oven.
  • Stort het brood als het koud is, op een schotel en glaceer het met halfkoude vleesgelei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees / Wild