Hazenbrood
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 1 haas
- 1 pond vers spek [in dunne lapjes]
- 1 ons oud brood zonder korsten,
- 3 eieren
- zout
- peper
- 1 theelepel kokskruiden
- ¼ ons champignons
- ¼ ons Parmezaanse kaas
- 2 sjalotten
- 30 gram boter
Instructies
- Neem van de gelardeerde haas voorzichtig de filets;
- Snijd ze in schijven,
- Bestrooi ze met peper en zout en verdeel een weinig azijn erover.
- Maal het overige hazenvlees 2 maal door een vleesmolen.
- Week het brood in zo weinig mogelijk melk.
- Voeg hierbij: de 3 hele eieren, zout, peper, kokskruiden, kaas, gehakte champignons, de in boter gefruite sjalotten en het gemalen vlees.
- Plaats de stukken filet op een vergiet.
- Wrijf een vierkante vorm [broodvorm] in met boter;
- Beleg ze met dunne lapjes spek; plaats hierop een vingerdikke laag farce, dan een laag schijven filet, dan weer farce en ga zo door tot alles op is.
- De bovenste laag moet uit farce bestaan.
- Bedek dit weer met spek.
- Plaats nu de vorm in een braadpan met kokend water, ⅓ ter hoogte van de vorm en bak nu het hazenbrood 2 uur in een niet te hete oven.
- Stort het brood als het koud is, op een schotel en glaceer het met halfkoude vleesgelei.