Hazenfilet in Groene Kool met Bierjus
Ingrediënten
- 400 g hazenrugfilet
- 1 theelepel tijm
- Zeezout
- Groene peperkorrels
- 60 g eidooier
- 3 dl room
- 2 flesjes bokbier
- 100 g magere spekblokjes
- 8 grote groene koolbladeren
- Nootmuskaat
- 2 dl wildfond
- 1 eetlepel honing
- 3 jeneverbessen
- 75 g koude boter in blokjes
Voor de garnering:
- 15 g pijnboompitten
- ½ krop eikenbladsla
- ½ bakje veldsla
- ½ bakje rucola
Instructies
- Blancheer de groene koolbladeren.
- Snijd de hazenrugfilet in blokjes en pureer ze in de keukenmachine met tijm, zeezout en groene peperkorrels.
- Voeg de eidooier, 3 dl room en ½ dl bier toe aan de hazenfarce.
- Zet het mengsel in de koelkast.
- Bak de spekblokjes uit en blus ze af met 1 flesje bier.
- Laat het bier tot de helft inkoken en voeg de koolbladeren toe.
- Breng op smaak met nootmuskaat en laat het geheel zachtjes koken.
- Bekleed een cakevorm met huishoudfolie en leg de koolbladeren erin.
- Vul de vorm tot de helft met hazenfarce, dek af met koolblad, vul verder met hazenfarce en vouw de koolbladeren over de vulling.
- Zet de cakevorm in een braadslee met kokend water en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 ºC gedurende 35 minuten.
- Kook de wildfond in met 2 dl bier, honing en jeneverbessen.
- Klop de boter erin klontjes door.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Keer de cakevorm om, verwijder het folie en snijd de pastei in plakken met een scherp mes.
- Leg een plak pastei op elk bord, schenk er wat saus over en garneer met sla en pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Geniet van dit culinaire voorgerecht met een unieke combinatie van smaken en texturen!
- Een stevige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot past goed bij de rijke smaken van de hazenfilet en de bierjus. De fruitige tonen en zachte tannines van deze wijnen vullen de gerecht perfect aan.
Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 38 g | Vet: 41 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g