Hazenrugfilet met appelrösti

AllerHande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • ½ zak rösti á 600 g, diepvries, Aviko,
  • 1 appel Elstar,
  • 1 schaaltje hazenrugfilets ca. 200 g,
  • zout
  • peper
  • 1 dl droge rode wijn
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • ½ theelepel salieblaadjes

Instructies

  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 2 cm lengte snijden.
  • In hapjespan helft van boter verhitten.
  • Rösti en bleekselderij ca. 3 minuten afgedekt op hoog vuur bakken.
  • Intussen appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Appel toevoegen aan distimengsel op laag vuur ca. 10 minuten meebakken, af en toe omscheppen.
  • Intussen één bord voorverwarmen.
  • Hazenrugfilets bestrooien met zout en peper.
  • In andere pan rest van boter verhitten en filets in 6 á 8 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Filets uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Wijn, honing en salie door bakvet roeren en op hoog vuur onafgedekt ca.1 minuut laten inkoken.
  • Filets in schuine plakken snijden en over vier borden verdelen.
  • Wijnsaus erover schenken.
  • Röstimengsel ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild