Hazenrugfilet met appelrösti
AllerHande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 2 eetlepels boter of margarine
- ½ zak rösti á 600 g, diepvries, Aviko,
- 1 appel Elstar,
- 1 schaaltje hazenrugfilets ca. 200 g,
- zout
- peper
- 1 dl droge rode wijn
- 1 theelepel vloeibare honing
- ½ theelepel salieblaadjes
Instructies
- Bleekselderij schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 2 cm lengte snijden.
- In hapjespan helft van boter verhitten.
- Rösti en bleekselderij ca. 3 minuten afgedekt op hoog vuur bakken.
- Intussen appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
- Appel toevoegen aan distimengsel op laag vuur ca. 10 minuten meebakken, af en toe omscheppen.
- Intussen één bord voorverwarmen.
- Hazenrugfilets bestrooien met zout en peper.
- In andere pan rest van boter verhitten en filets in 6 á 8 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
- Filets uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Wijn, honing en salie door bakvet roeren en op hoog vuur onafgedekt ca.1 minuut laten inkoken.
- Filets in schuine plakken snijden en over vier borden verdelen.
- Wijnsaus erover schenken.
- Röstimengsel ernaast scheppen.