Hazenrugfilet met gebakken appel
AllerHande 1996
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 225 g hazenrugfilet
- 2 uien
- 1 grote appel Goudreinette,
- 25 g boter of margarine,
- 6 plakjes ontbijtspek ca. 30 g,
Instructies
- Hazenrugfilet in plakken van 3 cm snijden en droogdeppen met keukenpapier.
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Appel schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en in ringen van ca. 1/2 cm dik snijden.
- In koekenpan boter verhitten.
- Hazenrugfiletplakjes in ca. 2 à 3 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
- Warm houden in aluminiumfolie.
- In braadvet spek in ca. 3 minuten knapperig bakken.
- Uiringen toevoegen en ca. 4 minuten meebakken tot ze licht beginnen te kleuren.
- Appelplakjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
- Hazenrugfiletplakjes bestrooien met zout en peper.
- Plakjes appel en ui over twee borden verdelen.
- Hazenrugfiletplakjes erop leggen.
- Garneren met spekplakjes.
- Serveren met aardappelpuree en rode kool.