Hazenrugfilet met gepofte knoflook en sinaasappel wijnsaus

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 13 ternen knoflook ongepeld
  • 500 ml rode wijn
  • 250 ml sinaasappelsap vers
  • 160 ml wildfond pot
  • ½ tl gedroogde tijm
  • 3 el olijfolie
  • 1 el grof zeezout
  • 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
  • 2 el boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Meng in een kom de bloem, kaas en peper.
  • Snijd met twee messen de boter erdoor.
  • Kneed met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
  • Laat 15 min. rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 26 cm.
  • Bekleed de springvorm hiermee.
  • Verwarm de honing in een steelpan.
  • Roer de slagroom erdoor en verhit tot aan de kook.
  • Haal van het vuur en roer de cashewnoten erdoor.
  • Strijk het notenmengsel uit over het deeg.
  • Bak het taartje in het midden van de oven in 45-50 min. gaar en goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree en haricots verts.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Wild