Hazenrugfilet met mosterdsaus

AllerHande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 40 g boter of margarine,
  • 3 jeneverbessen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje verse tijm
  • 1 pot wildfond 380 ml, AH,
  • 2 hazenrugfilets á ca. 100 g,
  • 1 eetlepel Dijonmosterd Grey,
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 dl slagroom
  • 1 eetlepel bosvruchtenjam

Instructies

Voorbereiden:

  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • In pan helft van boter verhitten en sjalot zachtjes glazig fruiten.
  • Jeneverbessen, laurierblaadje, tijm en fond toevoegen.
  • Aan de kook brengen en fond op hoog vuur in ca. 10 minuten tot de helft inkoken.

Bereiden:

  • Twee borden voorverwarmen.
  • Hazenrugfilets bestrijken met 2 theelepels mosterd en bestrooien met zout en peper.
  • Punten van filets terugvouwen en vaststeken met cocktailprikkers, zodat filets overal even dik zijn. In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Hazenrugfilets in ca. 5 à 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Op plank leggen en afgedekt met aluminiumfolie ca. 5 minuten laten rusten.
  • Boven bakvet fond door zeef schenken.
  • Slagroom en rest van mosterd erdoor roeren.
  • Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
  • Op hoog vuur in ca. 2 à 3 minuten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Bosvruchtenjam erdoor roeren.
  • Hazenrugfilets in plakjes snijden en dakpansgewijs op warme borden leggen.
  • Saus erover scheppen.
  • Rest van saus overdoen in sauskom en erbij serveren.
  • Serveren met gesmoorde groene kool en aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild