Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
  • 2 el groene pesto
  • 8 plakken Parmaham of 4 plakken Coburger ham
  • 3 el olijfolie
  • 3 kleine tomaten
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 g wijnzuurkool
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • gr basilicum verse

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • Hazenrugfilets rondom met pesto bestrijken.
  • Filets uitspreiden en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn.
  • Rond elke filet 2 hamplakken wikkelen.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Filets in 2 min. rondom bruinbakken.
  • Vlees in ovenschaal leggen en in oven in ca. 6 min. van binnen rosé laten worden.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden.
  • In bakvet knoflook en ui 30 sec. fruiten.
  • Zuurkool erdoor scheppen en op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend meebakken.
  • Olijven en partjes tomaat erdoor mengen en geheel nog 1 min. doorwarmen.
  • Basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen en in dunne reepjes snijden.
  • Op laatste moment basilicum erdoor scheppen.
  • Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met zout en peper.
  • Hazenrug en zuurkool serveren met aardappelpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild