Hazenrugfilet omwikkeld met Parmaham en Zuurkool
Equipment
Ingrediënten
- 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
- 2 el groene pesto
- 8 plakken Parmaham of 4 plakken Coburger ham
- 3 el olijfolie
- 3 kleine tomaten
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 250 g wijnzuurkool
- 16 zwarte olijven zonder pit
- 7½ g verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Bestrijk de hazenrugfilets rondom met de pesto.
- Vouw de smalle punten van de filets terug zodat ze overal even dik zijn.
- Wikkel twee plakken ham om elke filet.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 2 minuten rondom bruin.
- Leg de filets in een ovenschaal en laat ze in de oven in ongeveer 6 minuten rosé worden.
- Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- Fruit de knoflook en ui 30 seconden in het bakvet.
- Voeg de zuurkool toe en bak het al omscheppend 3 minuten op matig vuur.
- Meng de olijven en tomatenreepjes door de zuurkool en warm het geheel nog 1 minuut door.
- Leg de basilicumblaadjes op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd ze in dunne reepjes.
- Voeg de basilicum op het laatste moment toe aan de zuurkool.
- Giet de zuurkool eventueel af en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de hazenrugfilets met de zuurkool en eventueel aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot past goed bij de rijke en hartige smaken van deze hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 45 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g