Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Hazenrugfilet omwikkeld met Parmaham en Zuurkool-Receptenplein.nl

Hazenrugfilet omwikkeld met Parmaham en Zuurkool

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 hazenrugfilets op kamertemperatuur
  • 2 el groene pesto
  • 8 plakken Parmaham of 4 plakken Coburger ham
  • 3 el olijfolie
  • 3 kleine tomaten
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 g wijnzuurkool
  • 16 zwarte olijven zonder pit
  • g verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Bestrijk de hazenrugfilets rondom met de pesto.
  • Vouw de smalle punten van de filets terug zodat ze overal even dik zijn.
  • Wikkel twee plakken ham om elke filet.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de filets in 2 minuten rondom bruin.
  • Leg de filets in een ovenschaal en laat ze in de oven in ongeveer 6 minuten rosé worden.
  • Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • Fruit de knoflook en ui 30 seconden in het bakvet.
  • Voeg de zuurkool toe en bak het al omscheppend 3 minuten op matig vuur.
  • Meng de olijven en tomatenreepjes door de zuurkool en warm het geheel nog 1 minuut door.
  • Leg de basilicumblaadjes op elkaar, rol ze in de lengte op en snijd ze in dunne reepjes.
  • Voeg de basilicum op het laatste moment toe aan de zuurkool.
  • Giet de zuurkool eventueel af en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de hazenrugfilets met de zuurkool en eventueel aardappelpuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot past goed bij de rijke en hartige smaken van deze hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 45 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Wild
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij