Hazerugspiezen met Pruimen en Romige Pepersaus
Deze luxe hazerugspiezen met pruimen en romige pepersaus combineren mals wildvlees met een rijke, kruidige saus. Een perfect gerecht voor een feestelijke gelegenheid!
Equipment
- Houten of metalen satéprikkers
- keukenpapier
- scherp mes
Ingrediënten
- 30 g boter
- ½ dl cognac
- 4 hazerugfilets
- 2 eetlepels olie
- 8 gewelde pruneaux zonder pit
- 1 eetlepel groene peper vers of uit een potje
- ½ eetlepel roze peperbessen uit een potje
- 1½ dl wildfond
- ⅛ liter slagroom 125 ml
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Wel de pruneaux gedurende 5 minuten in de cognac en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bewaar de cognac.
- Wrijf de hazerugfilets in met zout en peper.
- Rijg de hazerugfilets en pruneaux aan satéprikkers: steek één kant van een hazerugfilet aan de prikker, voeg een pruneau toe, vouw de hazerugfilet om de pruneau en rijg het vlees weer aan de prikker.
- Herhaal dit proces met de overige hazerugfilets en pruneaux.
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Bak de hazerugfiletspiezen op hoog vuur aan alle kanten gedurende ongeveer 1 minuut totdat ze bruin zijn.
- Giet de olie uit de pan en voeg de boter toe.
- Bak de spiezen nog ongeveer 4 minuten tot ze aan de buitenkant bruin zijn en van binnen rosé.
- Houd de spiezen warm in aluminiumfolie.
- Roer de wildfond, cognac en peperkorrels door het bakvet en laat dit ongeveer 3 minuten op hoog vuur inkoken.
- Voeg de slagroom toe en laat de saus nog 1 minuut inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de hazerugfiletspiezen op 4 warme borden en schenk de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpureetorentjes en rode kool voor een complete feestelijke maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een krachtige Bordeaux sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g