Hazerugstuk met bordeaux wijn
Ingrediënten
- 2 ruggen stukken van grote hazen
- 150 gr vers spek
- 10 sjalotten
- ¼ lit. rode bordeaux
- 25 lit bouillon
- 1 laurierblad
- 6 eetlepels room
- 4 eetlepels aalbessenjam
- 1 koffielepel aardappelmeel
- 80 g boter
- peper
- zout
Instructies
- Verwijder het vlies van het vel dat over de ruggenstukken zit.
- Peper en zout de ruggenstukken en prik er gesneden spek in (met een lardeernaald).
- Braad de ruggenstukken in een middelmatig verwarmde oven met 50 g boter gedurende 20 minuten ongeveer.
- Bedruip geregeld.
- Pel de sjalotten, hak ze fijn en laat ze blonderen in 30 g boter tot ze mals zijn.
- Nog even iets bruiner laten worden en er dan de wijn en de bouillon bijdoen.
- Voeg er het laurierblad bij, breng op smaak, zet het deksel op de pan en laat sudderen gedurende 10 minuten.
- Verwijder het laurierblad.
- Voeg de room bij, het in een weinig water opgeloste aardappelmeel, de aalbessenjam en de ontvette saus.
- Breng op smaak en peper.
- Snijd de rugstukken in stukken, giet er een weinig saus over en geef de rest in een sauspan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op met aardappelen naar keuze of met coquiletten met boter.
Aanbevolen wijn:
een krachtige bordeaux.
een krachtige bordeaux.