Hazerugstuk met bordeaux wijn

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ruggen stukken van grote hazen
  • 150 gr vers spek
  • 10 sjalotten
  • ¼ lit. rode bordeaux
  • 25 lit bouillon
  • 1 laurierblad
  • 6 eetlepels room
  • 4 eetlepels aalbessenjam
  • 1 koffielepel aardappelmeel
  • 80 g boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwijder het vlies van het vel dat over de ruggenstukken zit.
  • Peper en zout de ruggenstukken en prik er gesneden spek in (met een lardeernaald).
  • Braad de ruggenstukken in een middelmatig verwarmde oven met 50 g boter gedurende 20 minuten ongeveer.
  • Bedruip geregeld.
  • Pel de sjalotten, hak ze fijn en laat ze blonderen in 30 g boter tot ze mals zijn.
  • Nog even iets bruiner laten worden en er dan de wijn en de bouillon bijdoen.
  • Voeg er het laurierblad bij, breng op smaak, zet het deksel op de pan en laat sudderen gedurende 10 minuten.
  • Verwijder het laurierblad.
  • Voeg de room bij, het in een weinig water opgeloste aardappelmeel, de aalbessenjam en de ontvette saus.
  • Breng op smaak en peper.
  • Snijd de rugstukken in stukken, giet er een weinig saus over en geef de rest in een sauspan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met aardappelen naar keuze of met coquiletten met boter.
Aanbevolen wijn:
een krachtige bordeaux.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild