Heerlijke Appelstrudel met Rozijnen en Cranberries

Heerlijke Appelstrudel met Rozijnen en Cranberries

Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Lange tartelettevorm met losse bodem
  • Mixkom
  • schilmesje

Ingrediënten

  • 4 appels geschild en in dunne plakjes
  • Handvol cranberries geweekt
  • Handvol rozijnen geweekt
  • 3 eetlepels custardpoeder
  • 120 gram lichtbruine suiker
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Week de rozijnen en cranberries in warm water tot ze zacht zijn.
  • Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de appels, rozijnen, cranberries, custardpoeder en lichtbruine suiker.
  • Zeef de custardpoeder over het mengsel en meng goed door.
  • Bekleed de tartelettevorm met het bladerdeeg, houd een brede plak over om de bovenkant mee af te dekken.
  • Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de bodem en vouw het bladerdeeg dicht.
  • Bak de strudel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de strudel uit de oven, maak de bovenkant licht vochtig en strooi er een eetlepel kristalsuiker over.
  • Zet de strudel nog 2 minuten terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een zoete witte wijn zoals een Riesling of een dessertwijn zoals Sauternes.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Oostenrijk
Feestdagen etc Kerst