Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 appels geschild en in dunne plakjes
- Handvol cranberries geweekt
- Handvol rozijnen geweekt
- 3 eetlepels custardpoeder
- 120 gram lichtbruine suiker
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 eetlepel kristalsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Week de rozijnen en cranberries in warm water tot ze zacht zijn.
- Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes.
- Meng in een kom de appels, rozijnen, cranberries, custardpoeder en lichtbruine suiker.
- Zeef de custardpoeder over het mengsel en meng goed door.
- Bekleed de tartelettevorm met het bladerdeeg, houd een brede plak over om de bovenkant mee af te dekken.
- Verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de bodem en vouw het bladerdeeg dicht.
- Bak de strudel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de strudel uit de oven, maak de bovenkant licht vochtig en strooi er een eetlepel kristalsuiker over.
- Zet de strudel nog 2 minuten terug in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Riesling of een dessertwijn zoals Sauternes.
Voedingswaarden
Calories: 270 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 2 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g