Heerlijke Saté met pindasaus

Het maken van saté is eenvoudig en heerlijk! Hier is een recept voor het bereiden van saté met kip, hoewel je ook varkensvlees, rundvlees, garnalen of tofu kunt gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. Saté wordt meestal geserveerd met pindasaus en is een populair gerecht in veel Aziatische keukens. Hier is hoe je kipsaté maakt:
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de kipsaté

  • 500 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus optioneel
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel kurkumapoeder optioneel, voor kleur

Voor de pindasaus

  • ½ kopje pindakaas
  • ¼ kopje kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel sambal of naar smaak voor wat pit

Instructies

  • Voor de kipsaté
  • Meng in een kom de sojasaus, oestersaus (indien gebruikt), vissaus, bruine suiker, knoflook en kurkumapoeder.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en laat ze minstens 30 minuten tot 2 uur marineren in de koelkast.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes op de vooraf geweekte houten satéstokjes.
  • Verhit een grillpan, barbecue of een grillmandje in de airfryer op middelhoog vuur.
  • Gril de saté ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot de kip volledig gaar en mooi gegrild is.

Voor de pindasaus

  • Meng in een kleine sauspan de pindakaas, kokosmelk, sojasaus, limoensap, bruine suiker, knoflook en sambal.
  • Verwarm de saus op laag vuur en blijf roeren tot alles goed gemengd en verwarmd is.
  • Voeg indien nodig wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Serveer de saté met de warme pindasaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de saté serveren met rijst, noedels of gewoon als hapje. Voel je vrij om extra groenten of kruiden toe te voegen voor meer smaak en kleur. Geniet van je zelfgemaakte saté!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kip / Saus