Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 125 ml Blue Band Iedere Dag
- 1 takje verse tijm
- 70 g tomatenpuree
- 800 g tomaat
- 2 Knorr Groentebouillon tabletten
- 2 eetlepel(s) Blue Band Finesse voor Koken Light
- extra nodig:
- staafmixer
Instructies
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de ui en knoflook goudgeel en glazig.
- Voeg de tijm toe.
- Voeg de tomatenpuree, de tomaten en 350 ml water toe.
- Roer goed en breng het alles aan de kook.
- Temper het vuur en laat alles op en laag vuur 30 minuten zachtjes koken.
- Voeg de verkruimelde Knorr Groente Bouillontabletten en de Blue Band Finesse voor Koken Light toe.
- Kook de tomatensoep nog enkele minuten door.
- Verwijder de tijm.
- Pureer de tomatensoep met een mixer en schenk hem eventueel door een zeef.