Heldere Chinese Kippensoep met Shiitake en Peultjes

Aromatische Chinese kippensoep met een heldere bouillon, gevuld met malse kipreepjes, wortel, peultjes, shiitake en roerbakmie. Gegarneerd met taugé en verse koriander, geserveerd in een rustieke kom op een houten tafel met zachte, natuurlijke belichting.

Heldere Chinese Kippensoep met Shiitake en Peultjes

Een geurige Chinese kippensoep met verse groenten, shiitake en een vleugje ketjap. Licht, voedzaam en snel klaar!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje kippensoepmix voor 1¼ liter water
  • 1 kipfilet in dunne reepjes gesneden
  • 5 wortels in dunne plakjes
  • 75 g peultjes schoongemaakt
  • 100 g shiitake paddenstoelen in dunne plakjes gesneden
  • 75 g roerbakmie glutenvrij indien nodig
  • 75 g taugé
  • 1 el ketjap asin glutenvrij indien nodig
  • 2 el verse koriander fijngehakt

Instructies

  • Breng 1¼ liter water aan de kook en voeg de kippensoepmix toe.
  • Voeg de kipfilet toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de wortels, peultjes en shiitake toe en kook nog 5 minuten.
  • Kook ondertussen de roerbakmie volgens de verpakking.
  • Voeg de mie en taugé toe aan de soep en laat nog 2 minuten meekoken.
  • Breng op smaak met ketjap asin en roer de verse koriander erdoor.
  • Serveer direct en geniet van deze geurige kippensoep!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een partje limoen en extra koriander voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past perfect bij de verfijnde smaken van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 5 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kip / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden