Heldere gemberbouillon met eendenborst
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 1 stengel sereh
- 3 cm gemberwortel
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 pot gevogeltefond 380 ml
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eendenborstfilet ca. 200 g
- 1 bosuitje
- 7,5 gr koriander verse
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma
Instructies
- Citroengras in lengte halveren.
- Gember schillen en in plakjes snijden.
- Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken.
- In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen.
- Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen.
- Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
- Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden.
- Filet in smalle reepjes snijden.
- Bosuitje schuin in ringen snijden.
- Korianderblad van steeltjes plukken.
- Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen.
- Bouillon door zeef in maatkan schenken.
- Hete bouillon in soepborden scheppen.
- Het vlees gaart zo in de bouillon.
- In elk bord beetje chiliolie druppelen.
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 17 g | Vet: 18 g