Heldere Vlaamse Groentesoep met Kervel
Deze traditionele Vlaamse groentesoep is licht, smaakvol en gevuld met spruiten, rapen en kervel. Een heerlijke, gezonde soep voor elk moment!
Ingrediënten
- 2 wortelen in julienne gesneden
- 2 rapen in julienne gesneden
- 150 g spruiten gehalveerd
- 2 preien wit gedeelte, in dunne ringen
- 30 g boter
- 1 l kippenbouillon
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 2 el doperwten
- 50 g kervel fijngehakt
Instructies
- Was en snijd de wortelen, rapen, spruiten en prei in dunne reepjes (julienne).
- Smelt de boter in een grote pan en fruit de groenten tot ze zacht beginnen te worden.
- Voeg de kippenbouillon en doperwten toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Hak de kervel fijn en voeg deze op het laatst toe aan de soep.
- Laat de soep nog enkele minuten doorkoken zonder deksel en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een klontje boter voor een extra smaakvolle maaltijd.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij deze soep.Voedingswaarden
Calories: 140 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g