Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
- 4 bananen geschild en dun in de lengte gesneden
- 160 g kwark
- 80 g zure room
- 6 eetlepels poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 10 hazelnoten grof gehakt
- Chocoladesaus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op het bakblik.
- Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk stevig aan.
- Meng de kwark, zure room, poedersuiker en vanillesuiker en bestrijk het deeg ermee, tot aan de rand.
- Bak de flammkuchen in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 10 minuten voor.
- Beleg gelijkmatig met plakjes banaan en gehakte hazelnoten, en bak nog eens 5 minuten in de oven tot het knapperig is.
- Besprenkel voor het serveren met chocoladesaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g