Bananen Flammkuchen met chocoladesaus

Hemelse Bananen Flammkuchen met Chocoladesaus

Porties: 6
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 4 bananen geschild en dun in de lengte gesneden
  • 160 g kwark
  • 80 g zure room
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 hazelnoten grof gehakt
  • Chocoladesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op het bakblik.
  • Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk stevig aan.
  • Meng de kwark, zure room, poedersuiker en vanillesuiker en bestrijk het deeg ermee, tot aan de rand.
  • Bak de flammkuchen in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 10 minuten voor.
  • Beleg gelijkmatig met plakjes banaan en gehakte hazelnoten, en bak nog eens 5 minuten in de oven tot het knapperig is.
  • Besprenkel voor het serveren met chocoladesaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hartige taart / Nagerecht - Dessert / Pizza
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch