Hemelse Snickers IJscreatie

Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
vriestijd 6 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram witte chocolade van goede kwaliteit
  • 260 milliliter ongeslagen slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 milliliter water
  • 4 blokjes nougat
  • 2 eieren
  • 2 Snickers repen
  • 1 handje pinda's
  • Voor de Karamelsaus:
  • 75 milliliter water
  • 65 gram Werther’s Original snoepjes
  • 15 gram boter
  • 10 milliliter slagroom

Instructies

  • Breng het water met de kristalsuiker aan de kook tot een stroperig mengsel.
  • Haal van het vuur zodra het mengsel dikker wordt.
  • Let op dat het niet verkleurt.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers op in een keukenmachine en voeg langzaam de hete suikersiroop toe.
  • Laat de machine draaien tot het mengsel wat is afgekoeld.
  • Verhit een pan met water tot net onder het kookpunt.
  • Plaats hierboven een hittebestendige kom of pan waarvan de bodem het water niet raakt.
  • Smelt de stukjes witte chocolade samen met 60 milliliter ongeslagen slagroom in de kom.
  • Roer regelmatig tot alles gesmolten is en zet dan het vuur uit.
  • Klop de resterende slagroom tot het de dikte van yoghurt heeft.
  • Meng de gesmolten chocolade voorzichtig door het mengsel van eidooiers en suikersiroop.
  • Vouw daarna voorzichtig de geklopte slagroom erdoor.
  • Giet het mengsel in een vriesbestendige schaal en zet het 30 minuten in de vriezer.

Voor de karamelsaus:

  • Smelt de Werther’s Original snoepjes samen met water, boter en slagroom op laag vuur.
  • Roer regelmatig tot een gladde saus ontstaat.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Als de saus te stevig wordt, voeg dan een klein beetje water toe en verwarm opnieuw tot het water is opgenomen.
  • Laat het dan opnieuw afkoelen.
  • Maak het Snickers ijs af door het te garneren met de karamelsaus, stukjes nougat, pinda's en in stukjes gesneden Snickers repen.
  • Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Serveer eventueel met gesmolten pure chocolade voor een extra mooi effect.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete en rijke dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Moscato d'Asti past perfect bij dit decadente ijsdessert. De zoetheid van de wijn zal de romigheid van het ijs en de karameltonen mooi complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Kinderkoken